Listasin 5 syytä, miksi verkostomarkkinoinnissa ei tienaa. Syitä voi kyllä olla enemmänkin, mutta nämä ovat ne, jotka olen itse tässä vuosien varrella hoksannut.

Näen paljon keskustelua tienaamisesta verkostomarkkinoinnissa, että ajattelin kirjoittaa postauksen aiheeseen liittyen.

Huomiona vielä se, että monesti katsotaan tienaamisaspektia, kun tutkimme, kuinka moni tienaa oikeasti jossain tietyssä yrityksessä. Mikä minua taas kiinnostaisi enemmän, on se, kuinka paljon yritys maksaa ULOS omille jälleenmyyjilleen. Eli kuinka paljon siitä rahasta, joka me jälleenmyyjät tuodaan yritykseen, niin paljonko siitä rahasta maksetaan palkkioina kentälle. Tämä on se kaikista tärkein luku. 

Mutta, pidemmittä puheitta, mennäänpä syihin, miksi joku ei tienaa verkostomarkkinoinnissa.

HUOM! Kirjoittajalla sattuu olemaan sarkastinen huumorintaju, eli osa tekseistä on juurikin sillä mallilla kirjoitettu. Mutta sarkastisuuskaan ei vie pois asian todellista luonnetta.

 

1. Liityt mukaan “pyramidi huijaukseen”. 

Ei sillä, että itse yritys olisi millään lailla pyramidi huijaus… vaan lähdet mukaan, koska joku on houkutellut sinut “nopean ja helpon rahan mahdollisuuteen”. Toisin sanoen, lähdet mukaan euron kuvat silmissä, ja sitten ihmettelet, miksi kukaan ei “lähde sun mukaan”. Vaikka tämän piti olla helppoa?!?!?

Teet vaan nimilistan, ja alat soittelemaan ihmisille, yrität vakuuttaa heidät siitä, kuinka UPEA MAHDOLLISUUS ja helppo tapa tienata tämä on. Sun ei tartte muuta kuin tehdä just tätä, mitä mä teen. Ja tällä saat “omasi takaisin”. Jonkun ajan tehtyäsi, huomaat, että vittu, täähän on ihan perseestä. Ei tällä tienaa. Ja kaiken lisäksi, minut on huijattu mukaan. 

Ihan ekaks kysyisin, mikäs oli se syy lähteä mukaan tähän houkutukseen? Helppo raha? Nopeat tienestit? Että sä voisit tienata sun lähipiirillä, ystävillä ja tutuilla? Saisit sieltä rahasi takaisin? 90-luku meni jo…. eikä tainnut toimia kunnolla silloinkaan.

Ihan by the way…. suurimmalla osalla yrityksistä, ei makseta minkäänlaisia bonuksia tai “rahat takaisin”- maksuja, kun uusi jälleenmyyjä tulee mukaan. Saat itseasiassa pienemmän myyntiprovision, kuin normaaleista asiakkaista. 

Tässä kohtaa riippuu sitten se, lähditkö mukaan oikeista vai vääristä syistä. Kun huomaat / alat kokea, ettei tämä tie olekaan se menestyksen tie, lopetatko ja pelastatko kasvosi huutamalla HUIJAUS, vai lopetatko toimintasi, ja alat etsiä uutta tapaa ja opettamaan sitä muillekin. 

 

2. Ostat inventaariota, eli tuotteita varastoon.

Istut ja ihmettelet, miksi kukaan ei osta. Miksi yritys ei maksa sulle, vaikka sä tilaat sieltä joka kuukausi sen tarvittavan pistemäärän (ja pikkasen vielä siihen päälle), joka on edellytyksenä komissioiden maksamiselle. Toisin sanoen siis, “menetät” rahaa yritykselle joka kuukausi ja tunnet olosi huijatuksi. Taas.

Tuotearsenaalisi kasvaa kuukausi toisensa perään. Alat ihmetellä, kuka näitä tuotteita oikein käyttää. Kun ei ne sinulla itselläkään ole käytössä. Huijausta!

Pahimmassa tapauksessa rahoitat tätä yhden suuntaista rahavirtaa lainalla. Ja tunnet olosi taas, huijatuksi.
Tää voi tulla nyt shokkina, mut sä et tienaa, jos sä et myy tuotteita. Jos sä et puhu niistä, mainosta niitä, markkinoi niitä. 

Tää on monen yrittäjän pulma. Yksi niistä monista syistä, miksi yritystoiminta ei tuota. Tämä ei ole pelkästään verkostomarkkinoijien ongelma.

Uskomus siitä, että kun alat yrittäjäksi, rahaa alkaa satamaan ovista ja ikkunoista. “Yrittäjillähän sitä rahaa näyttää olevan! Ja jos verkostomarkkinoinnissa voin tienata, ilman että joudun myymään mitään, niin tottahan toki. Minun tarvitsee vain houkutella sukulaisia mukaan tähän mielettömään tilaisuuteen tienata paljon rahaa!”

 

3. Kumpikaan yllä olevista toimintamalleista ei istu sinulle, joten et tee mitään.

Tätä kuulen nyt todella monelta. Kyllä, ihmiset ottavat minuun yhteyttä, koska olen puhunut tästä aiheesta blogissani sekä podcastissani.

Moni ei tee mitään, koska he eivät halua rakentaa “vanhalla tyylillä”, eli kontaktin ottamisella, kotikutsuilla, varaston ostamisella. Halu tehdä olisi kyllä kova.

Jos olet tässä tilanteessa, niin onneksi olkoon. Olet tullut verkostomarkkinointiin MUUTTAMAAN tätä alaa. 
Älä huoli, jos olet sortunut tekemään vastoin omia arvojasi. Ylälinjan painostus on todellista. Se on ahdistavaa ja monella jopa lamaannuttavaa. Tiedän sen, olen sen itsekin kokenut ja kuullut NIIIIIIIN monelta ihmiseltä.

Tässä tilanteessa, jos hanskojen tiskiin lyöminen ei ole sinulle vaihtoehto, niin sulla on ainakin kaksi vaihtoehtoa.
  1. Ala rohkeasti ottamaan “avioeroa” ylälinjastasi. Lähde etsimään omaa tapaasi tehdä. Listaa ne tavat, joita et missään nimessä halua tehdä, ja sen jälkeen listaa ylös, millainen olisi sun unelmatoiminta. Mitä haluat tehdä tämän alan kanssa? Työkaluja ja opettajia löytyy kyllä!
  2. Jos ylälinjan vastainen toiminta pelottaa (tämäkin on ihan normaalia, pelkona on mm ulkopuolelle jättäminen, haukkujen saaminen jne), tee salassa. Sä et oo tilivelvollinen KENELLEKÄÄN. Sä oot itsenäinen jälleenmyyjä. Sun ei tartte tehdä niin kuin muut sanoo.
  3. Okei, on kolmaskin vaihtoehto…. vaihda tiimiä / yritystä / tuotetta. Mut tästä ei sen enempää. 

Tähän olen luonut kaksi valmennusta… Bisnes Basics uuden ajan verkostomarkkinoijalle sekä Duunarista Digileidiksi. 

 

Toinen syy siihen, miksi et tee mitään, on pelko siitä, että sinut leimataan, tuomitaan, haukutaan ja painetaan maan rakoon.
Tämä pelko, on ehkä yksi suurimmista syistä, miksi tämä toisenlainen verkostomarkkinointi jää sen perinteisen jalkoihin. 

Kuulumattomiin.
Salassa tehtäväksi.
Mikä taas omalta osaltaan luo sitä tunnetta, että verkostomarkkinoinnissa on jotain hämärää… kun ei puhuta, eikä tuoda julki.

Tämä taas johtaa seuraavaan kohtaan, eli

 

4. Sulla on tunnepuolen esteitä tienaamista kohtaan.

Meillä kaikilla on tunnepuolen esteitä tienaamista kohtaan. Et ole yksin tässäkään asiassa. Jo pelkästään rahaa kohtaan meillä on uskomuksia ja pelkoja, saati sitten omaa rahallista tilannetta kohtaan. Kun astutaan yrittäjämaailmaan, aukeaa näitä uskomuksia ja pelkoja vielä isompi määrä. 

Kun astumme verkostomarkkinointiin, tämä määrä tuplaantuu tai jopa triplaantuu. Koska mitä se meinaa, jos tienaat verkostomarkkinoinnin kautta? Kysypä itseltäsi nyt tuo kysymys ja kuulostele mitä sisältäsi alkaa nousemaan.

Sit voit miettiä näitä kysymyksiä:

Pystytkö veloittamaan asiakkailta täyden hinnan tuotteesta, vai myytkö aina sillä hinnalla, jolla ostat? (niin iso tienaamisen este.)
Maksatko itse postituskulut? (shokeraavaa kyllä, moni maksaa.)
Kärräätkö tuotteita asiakkaille omalla autollasi, ilman toimituskuluja? (Moni kärrää.)
Pelkäätkö menettäväsi asiakkaan jollekin toiselle? (Suurin osa pelkää.)

Mitä pelkoja nousee, kun mietit seuraavaa tasoa ja tuloleveliä?
Mitä pahaa tapahtuisi?
Mitä pahaa olet kuullut / nähnyt toisille tapahtuvan?

Mitä tarinaa hoet ja koet?
Kukaan ei osta, koska….
En pysty tähän, koska….
Verkostomarkkinointi on….. mitä?
Ihmiset, jotka tienaavat verkostomarkkinoinnissa, ovat….. mitä?
Tässä eteneminen on vaikeaa, koska….?
Tienaaminen tässä on vaikeaa, koska…?
Minä en voi onnistua tässä, koska….?

Näitä asioita käymme läpi helmikuussa starttaavassa Rakastu Rahaan valmennuksessa. 

 

5. Olet yrittäjämaailmassa työntekijä mindsetillä.

Kun sä tuut mukaan verkostomarkkinoiniin, olet yrittäjä. Et ole enää työntekijä. Sulle ei makseta ajasta, jonka käytät, vaan tuloksesta.
Moni karsastaa työpaikkaa, jossa palkkio maksetaan provisioina. Ne, jotka ymmärtää tämän, tienaa ihan hulluja summia. Luin joskus lehtimyyjästä, joka tienaa kymmeniä tuhansia euroja kk provisiona! (nämä ihmiset ovat yleensä valmiita opettelemaan, etsimään ratkaisuja ja kouluttautumaan hyviksi myyjiksi.)

Hän tekee joka aamu itselleen tavoitteen ja alkaa soitella. Ei tuhlaa aikaansa niihin, jotka selkeesti ei ole ostamassa, vaan toivottaa päivän jatkot ja siirtyy seuraavaan. Hän soittaa niin kauan, kunnes tavoite on täynnä. Ihan huikee!
(ei onnistuis meikäläisellä, koska en ole go-getter…)

Yrittäjänä sinulla on kuitenkin vapaus valita, miten sä teet. Sulla on koko maailma käytettävissä. Nykypäivänä, sulla on työkaluja, ja miljoona eri tapaa, miten voit laittaa homman hoitumaan.

Ja mikä ihanuus on siinä, että voi tehdä just niinkuin itse haluaa! Myös verkostomarkkinoinnissa.

Tässä kysymyksiä, jota kannattaa pohtia:
Jos voisin tehdä tätä niin, että tekeminen olisi kivaa ja hauskaa, miten tekisin?
Jos tavoitteisiin pääseminen olisi helppoa, mitä se minulle tarkoittaisi?
Jos voisin muuttaa verkostomarkkinointia, niin miten muuttaisin sitä?
Mitä minä haluaisin sanoa ihmisille, jos uskaltaisin puhua omaa totuuttani?

 

Pakko listata vielä kuudes syy…..

Olet enemmän puute-energiassa, kuin runsauden energiassa.

Energia on kaikki kaikessa! Se kulkee sun edellä, joka ikinen hetki. Menit ihan minne vain, kirjoitat mitä tahansa postausta / blogiartikkelia, otat miten paljon tahansa hymyileviä selfieitä…. sun energia kohtaa katsojan / lukijan, ennenkuin painat lähetä nappia.

Osuko näistä viidestä (kuudesta) kohdasta sinulle mikään? Jätä ihmeessä kommentti, niin ruusut kuin risut ovat tervetulleita.

Rakkaudella,
Minna

Moi, mie oon Minna. Ja tervetuloa miun blogiin! 
Minun rakkauteni on verkostomarkkinoinnissa ja bisneksen luomisessa. Olen Spiritual Teacher & Bisnes Coach ja opetan omien kokemusteni ja oppimieni asioiden kautta feminiinistä (eli energiaan perustuvaa) manifestointia ja elämän / bisneksen luomista.
Joo, mä tiiän että tää kuulostaa vähän oudolle, mut ei se oikeesti oo.
Tervetuloa mun ajatusmaailmaan!

Rakkaudella,
Minna

Tule mukaan listalle!

Kun täytät alla olevan lomakkeen, saat sähköpostiisi ilmaisen e-kirjan “affirmations for network marketers”

Valmennuksia