Hei sinä jälleenmyyjä,

Nämä 5 asiaa, joihin sinun tulisi keskittyä verkostomarkkinointibisneksessäsi ei ole ihan niitä tavallisimpia, joihin meitä yleensä kehotetaan keskittymään. Kuten kontaktin ottaminen ja rekrytointi, jotka muuten useammassa yrityksessä lasketaan IPA:ksi.

Itse en pidä kontaktien ottamista ja rekrytointia IPA:na, vaan enemmänkin ajanhukkana, joka ei todellakaan tuo euroja pankkitilille kestävästi ja pysyvästi.

Jos et tiedä, mitä IPA on, niin anna mie selvennän. IPA = Income Producing Activity eli suomennettuna tulojen hankkimisaktiviteetti, eli miten käytät suurimman osan päivästäsi tulojen hankkimiseksi… vähän vapaa suomennos, mutta eiköhän tuo kelpaa.

Elikkäs, jos kontaktointi ja rektyrointi ovat ns. off the table, niin mihin sinun sitten tulisi keskittyä, jotta alkaisit saamaan tuloja verkostomarkkinointibisneksestäsi? 

Mie listaan tähän 5 asiaa, ja mieti sitten, ovatko ne sellaisia, joihin voisit alkaa keskittymään.

 

1. Tunne tuotteesi, jota jälleenmyyt.

 

Verkostomarkkinoinnissa sinulla on yhden tuotteen sijasta kolme eri tuotetta, jotka sinun pitää tuntea. 

Ensimmäinen on toki se tuotearsenaali, jota sie myyt.

Sun ei tartte opetella jokaista tuotetta nyt-heti. Ota tuote kerrallaan (ne tuotteet, joita haluat itse käyttää) ja opettele niiden sisältö ja käyttötapa. Esittele tuote asiakasryhmällesi. Voit tehdä esim livevideoita, Youtube kanavan, jonne keräät näitä esittelyvideoita, ja / tai blogi.
Valjasta ehdottomasti some mukaan tähän.

 

Toinen tuote, joka sinun tulee tuntea, on jälleenmyymäsi yrityksen markkinointijärjestelmä.

Yksi sääntö, jota itsekin noudatan, on tämä: jos haluat asiakkata, puhu tuotteista. Jos haluat ihmisiä mukaan tiimiisi, puhu bisneksestä.
Bisneksestä puhuminen on sitten ihan oma alansa.
Älä puhu markkinointijärjestelmästä yhtään. Mutta tunne se. Ikinä et tiedä, milloin joku kysyy sinulta “miten teidän markkinointijärjestelmä toimii?”

Ensisijainen syy tuntea markkinointijärjestelmä, on sen kyseenalaistaminen. Voiko jälleenmyyjä oikeasti tienata?
Niinku aikuisten oikeesti?

 

Kolmas ja tärkein tuote, joka sinun pitää tuntea, olet sinä itse.

Kyllä, sinä olet se tärkein tuote.
Me halutaan kuulla, miksi sinä käytät näitä tuotteita, miten tämä yritys istuu sun arvomaailmaan, miksi juuri tämä yritys, jne..
Mitä kaikkea sinulle on tapahtunut? Miten sinä olet eksynyt näiden tuotteiden pariin? Mitä mieltä sinä olet kaikesta elämään liityvistä asioista? 

Mitä sinä haluat sanoa ihmisille? Mitä sinä haluat, että he tietävät sinusta?
Ihmiset liittyy / ostaa tuotteen SINULTA.
He eivät liity yrityksen takia, vaan sinun takia.

 

2. Oikeanlaisen tiedon välittäminen niin asiakkaalle, kuin muillekin sivusta seuraajille.

 

Tämä kuuluu nyt tuohon 1. kohtaan, tunne tuotteesi. 
Jos et ole huomannut, ihmiset on nykypäivänä tosi fiksuja. Ja heillä on käytettävinään Google.

Jos et ole varma, niinku 100% varma siitä, mitä tuotteesi sisältää, niin älä sano sitä. Jos et tiedä, miten eri “lausahduksia” saa käyttää kun kerrot (mainostat) tuotteitasi, älä käytä niitä.

Tee taustatyösi! Älä usko sokeasti siihen, mitä jälleenmyyväsi yritys puhuu tuotteistaan. Tutki itse ja kyseenalaista.
Esim. Jos väität myyväsi 100% luonnontuotetta tai Luomua, kannattaa ensin googlettaa, mitä nämä termit tarkoittaa. 
Sen jälkeen, ota tuoteselosteet käsiisi ja ala googlettamaan ainesosia. Jos tuotteen ainesosat eivät ole luonnonmukaisia, tai Luomuja, johdat asiakastasi harhaan ja teet itsestäsi epäluotettavan. 

 

Muista: jokainen jälleenmyyjä on itse vastuussa sanomisistaan.

 

Tässä ei ole poikkeuksia. Okei, kyllä yritys tuotteiden takana on myös vastuussa, mutta jokainen yritys omistaa sen pienellä printatun osion, jossa heillä on jonkunlainen vastuunvapauslauseke. Ja jos et ole huomannut, yritykset ei yleensä käytä omassa mainonnassaan “kaikkien tuntemia lausahduksia”. Sen tekevät jälleenmyyjät.

Valmistaudu siihen, että kaikki mitä sanot…. pystyt todistamaan. Jos et pysty todistamaan väitettäsi, menetät luottamuksen. 
Ja voin sanoa, että luottamus verkostomarkkinoinnissa on kaiken A ja O. 

 

3. Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet.

 

Monesti, me pidämme itsemme poissa menestymisestä / etenemisestä, koska luulemme, että meidän pitää muuttaa itseämme. Se aika, jota voisimme käyttää esim. blogien tai youtube videoiden tekemiseen, me käytämme aikaamme piilotellen. Piilotamme itsestämme juuri ne asiat, joista luulemme, että ne ovat esteenä menestymiselle tällä alalla.

Kun alat keskittymään itsesi hyväksymiseen, kaikkine outouksinesi, alat tykkäämään itsestäsi. Ja kun tykkäät itsestäsi, ei muiden mielipiteet sinua hetkauta! Sä oot vaan “vittu mä oon upee tyyppi, vaikka toi tuolla loksuttelee leukojaan”. Sun ei tartte enää todistella itseäsi kenellekään. Sun itsetunto kasvaa silmissä. Koska sä hyväksyt sen, että sä oot upee, ja jos joku ei tykkää, niin se on ok.

Mieti, miten ihanaa, kun ei tartte käyttää aikaa ja energiaa muiden hyväksynnän saamiseen. 

Me näemme yleensä vain niitä liidereitä, jotka ovat ulospäinsuuntautuneita, iloisesti hymyileviä jumppamaikkoja, jotka menee läpi vaikka sen harmaan tiiliseinän (tiiän, yleistys ja stereotypian levittäminen)
Jotka ovat täydellisen näköisiä ja oloisia, ja luulemme, että meidän pitää ensin muuttua sellaisiksi, jotta voisimme vetää puoleemme ne oikeat tyypit. 

Tiätkö, miten monta tyyppiä tuolla maailmassa on, jotka ovat esim. introverttejä?
Sellaisia, jotka eivät ole ensimmäisenä hypettämässä porukkaa pomppimaan, tai joille sen yhden liven tai kuvan julkaiseminen tuottaa hikikarpalot otsalle? Tai niitä, jotka katselevat ruudun toisella puolella ja miettivät, miksi minä en voi olla tollanen? Miksi mä olen tällanen?

Meitä on miljoonia. Paljon enemmän kuin “noita toisia”, varmasti menestyjiä.
Ja se on sun valttikortti. Sinä itse olet bisneksesi paras valttikortti. Kerää ympärillesi ne ihmiset, jotka ovat kuin sinä. Sinunlaisia on miljoonia. Mitä haluaisit sanoa itsellesi? Mitä sinun tarvitsisi kuulla just nyt?

Siinä on paras vetovoimaisuus, jota tarvitset vetääksesi puoleesi juuri ne oikeat ihmiset.

 

4. Miten ihmiset löytävät sinut? Missä sinä haluat vaikuttaa?

 

Jos sie et halua “jahdata” ja miettiä, että mistä löydät seuraavan ihmisen asiakkaaksi tai jälleenmyyntitiimiisi, sinun pitää vaihtaa näkökulmaa (ja uskomuksia).

Eli, sinä et enää keskitykään etsimään uusia ihmisiä ja pohtimaan, missä he ovat… vaan annat heidän löytää sinut.  Miten hän voisi tutustua sinuun hiljaa itsekseen, ilman pelkoa, että joutuu pommitettavaksi “tuu mun tiimiin” viesteillä? Miten voisit vaikuttaa hänen mielipiteeseensä sinusta, toiminnastasi, tuotteistasi tai siitä yrityksestä, jonka olet valinnut “omaksesi”?

Tämä linkittyy nyt tuohon ylempään kohtaan. Kun valitset kanavasi, missä haluat vaikutttaa, joudut hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet, ja tulla esille.
Tää voi olla pelottava juttu. Tiiän nimittäin kokemuksesta. Tulla esille omana itsenä… omilla mielipiteillä, verkostomarkkinoijana, yrittäjänä, “asiantuntijana”, jälleenmyyjänä.

Olet sitten missä pisteessä tahansa, niin ole oma itsesi.
Älä pidä painoa koko ajan yrityksessä tai tuotteissa, vaan sinussa. Brändää itseäsi.

Mitkä asiat ovat sellaisia, joita itse haluat katsoa toisilta? Millaiset asiat saavat sinut tykkäämään, tuntemaan ja LUOTTAMAAN toiseen?
Ole rehellinen. Ole aito. Ole just sellanen, kuin olet.

Ne jotka ei tykkää, tippuu pois kyyläämästä. Ne, jotka tykkää, tykkää susta oikeesti.
Pidä sun toiminta samanlaisena niin somessa kuin somen ulkopuolella. Pidä sun arvot mukana koko toiminnassa. 

Kun tuotat sisältöä someen, blogiin, youtubeen tai minne nyt haluatkaan rantautua toimintasi kanssa, niin jokainen sisältö on IPA. 
Mietipä sitä.

Jokainen blogiartikkeli, jokainen postaus, jokainen video, vaikka et puhuisi sanallakaan tuotteista tai yrityksestä on IPA.
Jokainen asia, jonka tuotat valitsemallesi alustalle, jää sinne.
Odottamaan seuraavaa lukijaa. 
Eikä tartte laskea kontaktienottomäärää. 

Jostain syystä tuon lauseen kirjoittaminen sai mut hurraamaan sisäisesti!
Miten ne voi olla IPA? Koska vetovoima- ja sisältömarkkinointi. Piste.

 

5. Työstä manifestointikykyjäsi.

 

Tää ehkä tuntuu todella omituiselta, ja vähäpätöisimmältä asialta tällä listalla, mutta on yksi tärkeimmistä kohdista.
Se, mitä uskot, elämä ilmentää sulle. Se, mitä ajattelet, elämä ilmentää sulle. Se, miten tunnet, elämä ilmentää sulle. Se, miten sä puhut, oot, luokittelet itsesi, sitä sä oot, ja sitä sä koet.

Etsi työkaluja, joilla pystyt muuttamaan sun uskomuksia. Alitajuntaa, tunteita itseäsi ja tekemistäsi kohtaan. Ja tee niitä. Säännöllisesti. 

Tärkein manifestoinnissa ei ole fyysinen action, vaan henkinen action.
Kaikki on energiaa. Koko sun elämä (ja bisnes) muokkautuu sen mukaan, mitä sä tunnet ja mihin sä uskot. 

Jokainen fyysinen action sisältää nuo tunteet ja uskomukset. 
Kaikki mitä sun elämässä ja bisneksessä tapahtuu, tai ei tapahdu, on informaatiota sinun sisäisestä maailmasta. 

Muista, ettei oo mitään mitä et voisi saada tai olla. Saadaksesi sen mitä haluat, sinun ei tarvitse olla mitään muuta, kuin mitä olet nyt. Ainoa asia minkä tarvitsee muuttua, on se, miten ajattelet asioista ja miten annat niiden ilmeentyä eteesi.

Kaikki on muutettavissa. Joka ikinen hetki. 

Rakkaudella,
Minna

ps. Joulukuussa käynnistyy uusi valmennukseni. Olet erittäin lämpimästi tervetullut mukaan, riippumatta siitä, mihin verkostomarkkinointiyritykseen kuulut. Valmennuksen nimi on Bisnes Basics Uuden Ajan Verkostomarkkinoijalle.

Moi, mie oon Minna. Ja tervetuloa miun blogiin! 
Minun rakkauteni on verkostomarkkinoinnissa ja bisneksen luomisessa. Olen Spiritual Teacher & Bisnes Coach ja opetan omien kokemusteni ja oppimieni asioiden kautta feminiinistä (eli energiaan perustuvaa) manifestointia ja elämän / bisneksen luomista.
Joo, mä tiiän että tää kuulostaa vähän oudolle, mut ei se oikeesti oo.
Tervetuloa mun ajatusmaailmaan!

Rakkaudella,
Minna

 

Tule mukaan listalle!

Kun täytät alla olevan lomakkeen, saat sähköpostiisi ilmaisen e-kirjan “affirmations for network marketers”

 

Valmennuksia